"Limburg tussen staf en troon. Duizend jaar graafschap Loon" kreeg een vervolg in Beieren!

De tentoonstelling over de graven van Loon verhuisde in de zomer van 2019 naar Beieren. Weliswaar in een verkorte en licht aangepaste versie én naar een symbolische locatie: het Spessart Museum in Lohr am Main. Dit stadsmuseum is gewijd aan de Loons-Rienecker geschiedenis en is gehuisvest in de tweede residentie die de graven van Loon in het graafschap Rieneck lieten bouwen.
De Duitse pers schonk ruime aandacht aan de "nieuwe" band tussen Loon en Beieren en publiceerde een interview met curator Dr. Jan Vaes, en Frau Barbara Grimm, Museumsleiterin van het Spessart Museum. De Main Post, met een oplage van 110.000 abonnees, kreeg de primeur.
 
Ook de website van het Geschichts- und Museumsverein Lohr am Main besteedde ruimschoots aandacht aan de  hype. Zie museum site
 
De Beierse tentoonstelling kreeg de sprekende titel: "Von Flandern nach Franken. Die Grafen von Loon und Rieneck - Spuren aus 1000 Jahren". Ze was - net als de tentoonstelling in Alden Biesen - ondersteund door een erecomité waarin heel wat Beierse prominenten zitting hebben. Frau Grimm en Dr. Theodor Ruf, de pionier van de geschiedenis van het graafschap Rieneck, waren overigens te gast op het Derde Loons Colloquium in de Landcommanderij van Alden Biesen dat 250 geïnteresseerden kon boeien.
 
De leden van het Historisch Studiecentrum Alden Biesen (Hisab) waren maar wat blij dat dit nieuwe exploot hun gedreven inspanningen een nieuwe bekroning opleverde.


Belangstelling in de Duitse pers